Skip to content

Integruota anglų-rusų pamoka už mokyklos ribų kitaip

6-7 klasės mokiniai turėjo netradicinę anglų-rusų pamoką už mokyklos ribų. 2023 metai yra labai reikšmingi švenčiant Vilniaus miesto 700 metų jubiliejų, todėl nusprendėme pažinti mūsų sostinę per šitą prizmę bei surasti dabarties sąsajų su kadaise Vilniuje gyvenančiais žymiais žmonėmis, jų gyvenimu, jų nuopelnais.
Markučių XIX amžiaus sodyboje mokiniai susipažino su seno Vilniaus istorija, papročiais. Rusakalbio gido dėka mokiniai tyrinėjo muziejaus kambarius, klausėsi senovinių įrašų, ieškojo paslėptų užuominų apie sodybos savininkų papročius ir tradicijas.
II išvykos dalis vyko anglų kalba. 4 mokinių komandos stengėsi greitai ir teisingai rasti atsakymus apie Vilniaus senamiestį, apie žmones, kurie čia gyveno ir kūrė.
Kitos dienos žinių apie šią netradicinę pamoką patikrinimas parodė, kad integruota pamoka pavyko, nes dauguma mokinių teisingai išsprendė užduotis.
Įsitikinome, kad netradicinė pamoka yra įdomi žinių perteikimo forma, kuri motyvuoja mokinius semtis žinių arba mokytis kalbų kitaip.
Violeta Leonovič, anglų kalbos mokytoja-metodininkė
Irena Grinevič, rusų kalbos vyresnioji mokytoja

Skip to content