Skip to content

Tarpukario Lietuvos istorija datomis

Gruodžio 1 dieną mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo išvykoje po buvusią Lietuvos sostinę.
Kaunas, apsigaubęs prasidėjusios žiemos aura, ne tik spinduliavo istorinių pastatų žavesiu, bet ir įrodė, kad tai svarbus Lietuvos istorijai miestas. Čia susikerta signatarų, prezidentų, menininkų ir kūrybingų žmonių keliai. Mokiniai ne tik sužinojo miesto istoriją, bet ir lankėsi muziejuose, aktyviai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose. K. M. Čiurlionio muziejuje mokiniai, įkvėpti žymaus tapytojo ir kompozitoriaus kūryba, turėjo galimybę nutapyti ir savo paveikslus.
Gilindamiesi į lietuviškų simbolių reikšmę, vaikai dėliojo iš akmenukų lietuvių sakraliniam folklorui būdingus kryžius. O vyresniųjų klasių mokiniai įtvirtino žinias gautas istorijos pamokose.
Verta paminėti, kad vienas iš kelionės į Kauną tikslų buvo istorijos ir matematikos dalykų integravimas.
Didžiulis iššūkis mokiniams buvo greitai apskaičiuoti datas arba rasti svarbiausias geometrines figūras tarp visų pastatų formų. Jaunesni mokiniai noriai prisijungė prie linksmybių ir, kaip patyrę detektyvai, sekė figūrų pėdsakais ir sprendė suktas užduotis.
Intelektines ir fizines pastangas vainikavo gautas atlygis – skanus šokoladas.
Šokolado fabrike laikas prabėgo itin saldžiai. Lauktuvių namo vaikai atvežė pačių paruoštus šokoladukus, kurie liks gražiu prisiminimu apie turiningą ir sėkmingą išvyką.

Skip to content