Skip to content

Gimnazija LIETUVOS LENKŲ MOKYKLŲ ŠVIETIMO MUGĖJE VILNIUJE

    Šių metų rugsėjo 17 d. Vilniaus Katedros aikštėje jau ketvirtą kartą iš eilės vyko Lietuvos lenkiškų mokyklų edukacinė mugė „100 SPALVŲ“. Pagrindinis šio renginio organizatorius buvo Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų asociacija „MACIERZ SZKOLNA“. Šio masinio ir susižavėjimo keliančio projekto tikslas ir uždavinys buvo parodyti ir pristatyti turtingą Vilniaus krašto lenkiškų mokyklų pasiūlą jaunosios kartos lenkams, besimokantiems mokyklose ar darželiuose lenkų kalba.

     Mūsų gimnazija, t.y reprezentacinė mokytojų grupė su vadovybe labai glaustai, plačiai ir išradingai ruošėsi pristatyti savo pasiekimus, darbą su mokiniais, popamokinę veiklą, per projektus, dalyvavimą įvairaus pobūdžio renginiuose, konkursuose, olimpiadose ir kt. 

    Mūsų dalyvavimo ir vidurinės mokyklos bendruomenės bei aktyvių mokytojų ir vadovybės asmeninio įsipareigojimo tikslas buvo įtikinti ir paskatinti vaiką paaukoti mūsų ugdymo įstaigai, turtingai istoriniais faktais ir atspindinčia visus Vilniaus mieste vykstančius istorinius etapus. Regionas, įkurtas 1773 m., Valstybinei švietimo komisijai įsteigus lopšelį-darželį, tad artėjame prie šlovingo mūsų žinių kalvės 250 metų jubiliejaus minėjimo. Šios gairės buvo sėkmingai įgyvendintos įtraukus visas suinteresuotas šalis, gausi veiklų įvairovė sėkmingai pristatyta nuotraukų, reklamų forma.

Skip to content