Skip to content

„Atrask savyje genijų!

„Atrask savyje genijų!”-VILNIUS TECH mokslininkų susitikimas su Maišiagalos kun.J.Obrembskio bendruomene

Būtent technologijos tampa esminiu rytojaus pasaulio kūrybos įrankiu, padedančiu įveikti betkokius iššūkius.
VILNIUS TECH rektorius profesorius dr. Romualdas Kliukas

Gegužės 13 d. Maišiagalos kun. J Obrembskio gimnazijos bendruomenės nariai turėjo išskirtinę galimybę klausytis VILNIUS TECH (inovatyvuaus Lietuvos universiteto, lyderiaujančio technologijos mokslų srityje) mokslų daktaro, programinės įrangos inžinieriaus, dirbtinio intelekto specialisto, lektoriaus dr. Eldaro Šabanovičiaus paskaitos „Lietuviški palydovai, dronų dėžė, dirbtinis intelektas“ ir sužinoti apie studijas VILNIUS TECH iš Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausiojo specialisto doc.dr.A.Jaro.
Dr.E.Šabanovič yra mūsų gimnazijoje vykdomo tarptautinio Erasmus+ projekto „Darbas tai sėkmė, laikas tai pinigai; grįžimas prie šaknų” („Work is success, time is money; return to the roots”) veikėjas. Pirmoje susitikimo srityje dr. Eldar Šabanovič papasakojo apie savo tapsmo mokslininku etapus. Paskaitos metu buvo naudojamos informatyvios skaidrės apie pirmuosius nepriklausomos Lietuvos dirbtinius Žemės palydovus. Moksleiviai sužinojo, kas sudaro palydovą, iš kur leidžiami lietuviški palydovai, kaip palydovas skrenda, kaip bendraujama su palydovu. Mokslų daktaras atskleidė drono dėžės veikimo principus, dronų naudojimą kuriant 3D žemėlapius bei organizuojant dronų šviesos pasirodymus. Lektorius pakomentavo dirbtinio intelekto naudojimą segmentavime, objektų aptikime ir sekime, veiksmo atpažinime. Moksleiviams buvo smalsu sužinoti apie autonominius automobilius, kliūčių vengimą, kelio paviršiaus tipo ir būklės atpažinimą, naudojant dirbtinį intelektą. Iš dr. Eldaro Šabanovičiaus paskaitos mokiniai tap pat sužinojo apie dirbtinio intelekto plėtrą Lietuvoje.
Antroje susitikimo dalyje VILNIUS TECH Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausiasis specialistas doc. dr. A. Jaras, naudodamasis šūkiu „Atrask savyje genijų!” gimnazijos bendruomenei papasakojo apie priėmimo į universitetą sąlygas. Jis nuotaikingai paaiškino moksleiviams, kodėl neverta rinktis bet kurio universiteto užsienyje vietoj Lietuvos universiteto, kodėl verta nesirinkti studijų krypties vien tik dėl jų gudraus pavadinimo, kad renkant studijų kryptį verta pagalvoti, ar po studijų galėsi dirbti gimtajame mieste. doc. dr. A. Jaras pristatė VILNIUS TECH fakultetus ir 2022/2023 m. m. studijų programas, supažindino su perspektyviausiomis specialybėmis, paskatino jaunimą rinktis studijas technologijų srityje, atsakė į rūpimus klausimus ir organizavo moksleiviams viktoriną apie VILNIUS TECH su originaliais prizais.
Dėkojame dr.E.Šabanovičiui ir doc.dr. A.Jarui už unikalią informaciją!

Skip to content