Skip to content

Erasmus+: Susitikimas su žymiais Lietuvos mokslininkais

Mūsų gimnazijoje yra vykdomas tarptautinis Erasmus+ projektas „Darbas tai sėkmė, laikas tai pinigai; grįžimas prie šaknų” („Work is success, time is money; return to the roots”), kuris jungia 5 mokyklas iš 4 šalių (Lenkija, Lietuva, Rumunija, Prancūzija). Vykdant minėtą projektą praėjusį penktadienį, vasario 3 d., 7-11 klasių mokinių grupė dalyvavo susitikime su 2 žymiais Lietuvos mokslininkais:

  • su Renata Miknevičiūte, astrofizike iš Fizikos ir technologiijos centro
  • su Eldaru Šabanovič, mokslininku tyrinėjančiu elektros ir elektroninės inžinerijos bei dirbtinio intelekto sritis.
    Tai jauni bet su didelia patirtimi ir daugybe mokslinių titulų apdovanoti mokslininkai, kurie tiki mokslu, žavisi juo, kurie Erasmus+ projekto uždavinėjamų klausimų intervju metu ne vieną kartą pabrėžė, kaip svarbu yra mokytis, siekti žinių, nebijoti pažinti ką nors naują bei būti kreatyviems.
    Mūsų susitikimas su žymiais mokslininkais nebuvo vien pokalbis, tai buvo ir karjeros ugdymui kompetencijų ugdymas. Mokiniai buvo supažindinti su stojimo 5 Vilniaus Gedimino Technikos universitet1 sąlygomis, gavo informacijos apie būtinųjų valstybinių egzaminų laikymą. Prelegentai papasakojo apie visą Saulėtekio miestelio infrastruktūrą, gyrė pastatų išplanavimą, įvairių popamokinės veiklos sričių (sportas, kultūra) galimybių gausą. Mokiniai gavo ir mini dovanų: universiteto bukletus bei „išmanuosius“ tušinukus su daugybe naujoviškų funkcijų.

Violeta Leonovič
Valerija Adomaitis

Skip to content